Kunnen zonnepanelen een tankloze boiler laten draaien?

Wanneer een tankloze boiler is geïnstalleerd, kan deze worden aangesloten op een zonne-energiesysteem. Het verbindingsproces brengt extra kosten met zich mee, maar uw apparaat wordt aangedreven door schone energie en u kunt zelfs een besparing op uw elektriciteitsrekening zien. Uw waterverwarmingssysteem upgraden Zelfs een bescheiden zonne-installatie kan een positieve invloed hebben op uw maandelijkse energierekening. U kunt bijvoorbeeld rechtstreeks energie aan uw boiler leveren zonder dat u uw ochtenddouche hoeft op te offeren.

Als u kiest voor een elektrische tankloze boiler, kunt u dit systeem nog efficiënter maken en toch genieten van eindeloos warm water. Dit geldt zelfs in het geval van een stroomstoring of stroomstoring. Om uw zonne- en tankloze systemen te combineren, moet u beschikken over warmwatersystemen die compatibel zijn. Als u momenteel een tankloos systeem of zonnestelsel heeft, werk dan samen met een aannemer voor waterverwarming om te bepalen of de systemen compatibel zijn.

Zonnepanelen of PV-panelen zijn gemaakt van verschillende afmetingen, capaciteiten en gebieden voor de inzameling van energie. Er zijn zonnepanelen die 100 watt absorberen en produceren, en andere 300 watt. Dus om een boiler te laten werken die tot 1500 watt verbruikt, heb je zonnepanelen van 15x100 watt of 15x300 watt nodig. Voor zonnepanelen van 15x300 watt hebt u slechts 3 panelen nodig, wat u ruimte op het dak bespaart en eenvoudiger te installeren is.

De tankloze boiler elimineert alleen de energiekosten voor het op peil houden van de temperatuur van het verwarmde water dat in de opslagtank staat in afwachting van gebruik. Een tankloze boiler bespaart dus ongeveer 15 procent van de verwarmingsenergie die een conventioneel geïsoleerde elektrische of gasboiler nodig heeft. Opslagtanks op zonne-energie hebben extra isolatie, om water overdag warm te houden, zodat u dezelfde temperatuurbesparingen behaalt met zonne-energie.

Waterverwarmingscollectoren op zonne-energie

leveren doorgaans uitstekende prestaties in Florida bij koud weer, omdat de lucht erg helder is tijdens hogedrukgolven in de winter.

Waterverwarmingstoestellen zonder tank zijn een moeilijke optie om te bespreken omdat het energieverbruik vaak moeilijk te bepalen is en normaal gesproken een combinatie van zonne-energie en traditionele energie vereist is. Ook hebben opslagtanks op zonne-energie doorgaans een betere isolatie dan conventionele elektrische waterverwarmers, om warmteverlies gedurende de nacht tot een minimum te beperken. In plaats daarvan vertrouwen ze volledig op convectie, een mooie term die beschrijft hoe warm water stijgt om water te laten circuleren. Omdat waterverwarmingstoestellen zoveel energie nodig hebben, is zonne-energie bovendien een geweldige manier om een deel van de luxe van het moderne leven te behouden zonder de hoge kosten.

Als u eenmaal weet hoeveel energie uw zonneboiler nodig heeft, moet u de stroomproductie voor uw panelen berekenen. Als je vragen hebt over het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt voor een boiler, neem dan vandaag nog contact op met Everything Solar. Combinatie van tankloze en warmwatersystemen op zonne-energie Het is mogelijk om deze twee energiezuinige technologieën te combineren om te profiteren van het onmiddellijke warme water van tankloos water en de uiterst efficiënte aard van warmwaterverwarming op zonne-energie. Elektrische warmwaterverwarmers hebben een vermogen van enkele KW nodig, niet iets wat een off-grid voedingssysteem doorgaans aankan.

Maar wat als je geen warmwatertank had? Wat als warm water vrij uit de kraan zou stromen? Wat als een deel van dit water door de zon werd verwarmd? Waterverwarmingstoestellen op zonne-energie bieden alle voordelen van tankloze waterverwarmingstoestellen, maar elimineren tot 90 procent van uw verwarmingskosten voor water. Een typische zonnecollector voor waterverwarming met platte platen brengt ongeveer 63 procent van de zonne-energie die erop terechtkomt rechtstreeks in het water (of warmteoverdrachtsvloeistof, in indirecte circulatiesystemen) over.